WordPress Gebruiker toevoegen

WORDPRESS TIPS | Gebruiker toevoegen

WordPress heeft een gebruikerssysteem. De eerste gebruiker die wordt aangemaakt is de administrator, de website eigenaar. Deze persoon krijgt alle rechten en kan alles doen (ook andere administrators hun bevoegdheden afnemen!). Het blijft echter niet bij de administrator: mits je het toestaat, kan iedereen zich registreren. Je kunt dan instellen dat ze standaard tot de (bijvoorbeeld) abonnees zullen horen. Nu kunnen ze wel inloggen en in het /wp-admin/ scherm komen, maar kunnen ze bijna niets zien en ook bijna niets aanpassen. Het enige wat ze kunnen is hun eigen profiel aanpassen, niks schadelijks voor je website dus. Zie afbeelding rechts voor waar je de ‘gebruikers’ kunt vinden. Wanneer je inlogt op jouw wordpress website, dan kun je die terug vinden aan de linkerkant van je scherm…

Wanneer je mij opdracht hebt gegeven om taken uit te voeren aan jouw website, dan dien je mij als ‘beheerder’ aan te maken, zodat ik overal bij kan om mijn werk uit te kunnen voeren.

Fotograaf Elst

GEBRUIKERSROLLEN

Beheerder (Administrator)
Deze rol wordt automatisch gegeven aan de persoon die WordPress installeert. Bij de installatie moet je een gebruikersnaam en wachtwoord kiezen, deze horen bij het administrator account. Een administrator mag alles, ook andere administrators verwijderen! Pas dus op met wie je deze rol geeft…

Redacteur (Editor)
Een redacteur kan berichten en pagina’s aanmaken. Daarnaast kan een redacteur berichten van anderen en zichzelf aanpassen & verwijderen.

Auteur (Author)
Deze rol (Auteur) lijkt erg op de Editor rol. Het enige verschil is het feit dat een auteur alleen zijn/haar eigen berichten mag aanpassen/verwijderen, niet die van anderen. Deze rol is dus al veel veiliger dan de Editor rol!

Schrijver (Contributor)
Een schrijver kan berichten schrijven, maar voordat ze op de site komen moeten ze eerst worden goedgekeurd door een redacteur of beheerder. Een schrijver kan geen berichten van anderen bewerken/verwijderen.

Abonnee (Subscriber)
Een abonnee is iemand met een account, waar hij/zij verder niets mee kan. Er is 1 voordeel: de gebruiker hoeft niet telkens zijn gegevens ni te vullen wanneer die een reactie plaatst.  Dit scheelt tijd en moeite: iets wat bezoekers graag zo laag mogelijk houden!

Standaard rol

Nu je weet wat de rollen inhouden: welke rol moet een gebruiker krijgen wanneer deze zich registreert?

Bel of mail mij wanneer je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebt!