HTTPS website

SSL/ HTTPS Certificaat voor meer omzet en bezoek

Het SSL / HTTPS certificaat wint wereldwijd aan populariteit. Dat het meetelt in de Google-ranking is hier een belangrijk reden voor. Maar ook vanwege veiligheid, privacy en een betrouwbare uitstraling is het aan te raden. Voor een succesvolle migratie zijn (1) de keuze van het juiste certificaat, (2) inzet van redirects, (3) inzicht in technische facetten, (4) mogelijke beveiligingsissues en (5) aanmelding bij Google belangrijk. Niet alleen de beveiliging draait om het samenbrengen van de juiste puzzelstukjes, dat geldt ook voor de weg er naar toe.

Wat is SSL?

Het SSL protocol is een manier om gegevens versleuteld over het internet te versturen. Dit houdt in dat alleen de bedoelde ontvanger de inhoud van de gegevens kan ontcijferen. Mensen of computers die de gegevens onderscheppen zullen de daadwerkelijke inhoud niet kunnen achterhalen.

Naast bovenstaande beveiliging kan een SSL certificaat (afhankelijk van het type) ook nog extra zekerheid bieden over de identiteit van de (eigenaar van) de website waar het certificaat actief is. Het correct gebruik van SSL geeft bezoekers van je website dus het vertrouwen dat als de gegevens onderschept worden deze niet uitgelezen kunnen worden en kán je bezoekers het vertrouwen geven dat ze met het juiste bedrijf te maken hebben.

Wat doet een SSL / HTTPS certificaat?

Via het SSL-protocol wordt informatie die de gebruiker en de site uitwisselen versleuteld. Zonder op de technische details in te gaan, bepalen de server van de website en de browser van de bezoeker tijdens een zogenaamde ‘https handshake‘ de gezamenlijke sleutel om de informatie kunnen ontcijferen. Hierbij is het van belang dat je zeker weet dat je verbinding hebt met de site waar je verbinding mee denkt te hebben. En daar zorgt het certificaat voor. Via het certificaat kan de browser de identiteit van de site vaststellen. De bezoeker kan vervolgens via een groen ‘slotje’ in de browserbalk zien dat het veilig is om gegevens met de site uit te wisselen.

Wat betekent dit voor u als klant/ website eigenaar

Het is altijd een goede zaak om actief bezig te zijn met de veiligheid van je eigen website en die van je bezoekers. Daarbij beloont Google veilige websites met een hogere score in de zoekresultaten. Nu kun je hier geen wonderen van verwachten, maar het is natuurlijk wel mooi meegenomen! Wij -Mulder IT en Wolf Creatives- adviseren om over bovenstaand na te denken en ons in te schakelen wanneer je over wilt naar een HTTPS Website. Wij kunnen dit voor jou regelen.

Ik wil graag meer informatie over SSL