Kleding tijdens de shoot

Nu heb je een shoot geboekt bij Wolf Fotografie, leuk! We gaan bijzondere en waardevolle beelden vastleggen samen ♥.

De vraag welke meestal wordt gesteld voor een shoot is; welke kleding moet ik aandoen of meenemen. De eerste opmerking van mijn kant is dan altijd, draag iets waar jij gelukkig van wordt, want alleen dan krijgen wij de beelden welke jij en ik mooi vinden. Ontspannen en geheel op je gemak.

Als tweede is een leidraad wel handig en daarom vind ik onderstaande tips heel nuttig. Kleding hangt ook af van de achtergrond en of het om een binnen/ buiten shoot gaat, dus hou daar rekening mee. Je kunt mij altijd bellen voor overleg.

Groepsfoto’s:

Zwarte achtergrond: spijkerstof, zwart, wit, effen kleding

Witte achtergrond: frisse kleuren, spijkerstof, motieven, effen kleding, wit, zwart

Roze achtergrond: wit, effen kleding, spijkerstof

Bij een familieshoot is het mooi wanneer er tinten terug komen. Iets afstemmen op elkaar is wel gewenst. Er mag best gevarieerd worden met verschillende kleuren, wat mij betreft is een fel kleurtje in de natuur (groene achtergrond, rode jurk) heel mooi. Het enige waarbij het ook mooi is om dezelfde tinten te doen is bij een witte achtergrond; allemaal een witte blouse aan en een spijkerbroek met blote voeten.

Baby’s:

Baby’s staan vaak het mooist op de foto in niet al te wilde motieven. Het liefst effen kleding. Hoedjes en mutsjes staan ook erg leuk. Blote voetjes op de foto is zo prachtig!

Zakelijke portretten:

Effen kleding, vooral donkere kleuren zijn mooi, zodat het gezicht beter uitkomt.

Zwangerschapsfoto’s:

Probeer geruime tijd voor aanvang van de zwangerschapsshoot geen strakke kleding te dragen, dit i.v.m. striemen/strepen op de buik. Bij zwangerschapsfoto’s komen de handen vaak in beeld, zorg er daarom voor dat je handen mooi verzorgd zijn. Zwangerschapsfoto’s kun je het beste laten maken wanneer je ongeveer 30-35 weken zwanger bent. Dan is je buik op zijn mooist.

Zwarte of witte kleding, staat altijd erg mooi. Een spaghettitopje wat omhoog geschoven kan worden of een opengeknoopte blouse is aan te raden. Als je toch iemand bent die graag kleur draagt, draag dan wel effen kleding. Liever geen drukke prints.

Overige tips:

Neem leuke accesoires mee: bijvoorbeeld een knuffeltje, speentje, autootje, shawls, omslagdoek, mutsje, petje, zonnebril, paraplu etc. Voor kinderen felle kleurtjes zoals blauw, roze, geel, zeegroen…